Tuotanto ja operointi

Voimalaitoksen keskeytymättömän toiminnan taustalla on tehokas ja luotettava polttoaineiden käsittely, varastointi- ja kuljetinjärjestelmä. Naantalin voimalaitoksella käytetään polttoaineina kivihiiltä, biopolttoaineita, jalostamokaasua sekä vuoden 2019 aikana myös asfalteenia.

Biopolttoaineen osuus nousee laitoksella lähivuosina 70–80 prosenttiin laitoksen uusimmassa yksikössä. Polttoaineiden käsittelyprosessissa ympäristö huomioidaan mm. tehokkailla pölynpoistojärjestelmillä ja palonsammutusjärjestelmällä sekä kiinnittämällä erityistä huomiota meluntorjuntaan.

Lisäksi nelosyksikössä otettiin käyttöön vuoden 2019 aikana käyttöön savukaasulauhdutin, joka lisäsi kaukolämmön tuotantotehoa 30 % eli 60 megawattia (MW) lisäämättä kuitenkaan polttoaineiden kulutusta.

Turun Seudun Energiantuotanto Oy on tehnyt laitostensa operoinnista sopimuksen Turku Energian kanssa. Turku Energia vastaa Naantalin voimalaitoksen, Orikedon biolämpökeskuksen ja Kakolan lämpöpumppujen käytöstä ja kunnossapidosta ja tuotetun lämmön ja jäähdytyksen myynnistä asiakkaille.

Siirry takaisin sivun alkuun